klooster/lockdown

10-2-2021; We zitten in de lockdown. Voor mij is er niet eens zoveel veranderd . Iets minder buitenshuis, maar och dat geeft me meer ruimte tot schilderen.

Ik werk op grote vellen rijstpapier en gebruik olieverf. Vaak in aquarel techniek. En a la prima dwz ik kan weinig veranderen, wanneer de streek eenmaal is gezet. Dit vanwege mijn bewondering voor de techniek en visie van de Oosterse schilderkunst , die ,meer calligrafisch is en waarvan de steek zelf veel energie moet uitstralen.

Nu lukt me dat niet altijd , de oosterse kunstenaars doen er jaren dagelijks oefenen over.   t Is iets waar ik wel naar streef. Het thema is Maria en moeders ook mijn voormoeders. Ik gebruik symbolen van bloemen. dieren en  bv een slang staat vopor metamorfose.. Ik gebruik motieven uit de folkorekunst bv het brandende hart. Inspiratiebronnen zijn Matisse, Picasso, mn tekeningen, Moreau, 

portretten

Begin 2020  heb ik een aantal zelfportretten geschilderd. De aanleiding was mijn verdieping in mijn voormoeders en dochter , kleindochter . Rosa, Anna, Roza, Sjaantje, Aagje, Adya en Mira. In een groter werk wat nu bij vrienden hangt . een heel mooi werk het hangt daar prachtig heb ik de opeenvolging van deze generaties verbeeld .  Daarna tekende ik portretten van mijn moeder, dochter en kleindochter en dus ook dat van mezelf. De afrikaantjes staan voor de gewone sterke bloemen Zoals wij vijven ook zijn , De rode aderen verwijzen naar onze bloedverwantschap.

Ja deze hangt ook bij vrienden maar is niet degene die ik bedoel

 

Visie

Het is een tijd geleden dat ik geschreven heb. Niet omdat ik niks geschilderd heb maar omdat ik er niet toe kwam op mijn website te publiceren.  Net als iedereen zet ik me uiteen met social medioa . wat wel wat niet. Enfin

 

Hier een (beeld) verslag waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest met een beknopte uitleg.

En ja de beelden maken alles duidelijk: ik ben bezig met mijn kleinkinderen en kinderen. De bovenste is een tekening van mijn schoonzoon die een creatieve en actieve huisvader is,

De volgende twee zijn een brief  van mijn kleinndochter Miira.

Hieruit blijkt mijn in creatieve uitingen van iedereen dus niet alleen in die van kunstenaars . Met alle respect naar het  beroep een kunstenaar te zijn. Ik denk echt dat jarenlange oefening en verdieping tot betere kunst kan leiden,

Maar ik heb nou eenmaal een enorm zwak en voorliefde  voor de ontroering en schoonheid van de amateurkunst.

inzending

Ik heb een werk ingezonden voor de gemeentelijke prijsvraag : maak een kunstwerk met als thema gelijkheid en vrijheid. Hiervoor heb ik vele beelden onderzocht om uiteindelijk te komen tot dit glaswerk:

 

 

 

                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorn, februari 2020.

Geachte lezer,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

                            met veel plezier heb ik gewerkt aan de opdracht: maak een beeld over 75 jaar vrijheid.

 Ik ga daarbij uit van artikel 1 van de grondwet en de gedachten en gevoelens, die het woord vrijheid bij me oproepen.

 

Ik wil in dit begeleidend schrijven het proces, de techniek en het beeld verhelderen.

Ik doe dit zo beknopt mogelijk In woord en beeld.

 

Proces :

 

Ik laat mijn gedachten gaan over vrijheid .  Opdat ik daarbij beelden kan zoeken en maken.

      -     Artikel een van de grondwet spreekt over garantie van vrijheidsrechten . Vrijheid van religie, gelijkheid van gender. Vrijheid van informatie en woord. Rassengelijkheid. Gelijkheid van minderheden t.o.v. meerderheden, denk aan           seksualiteitsbeleving , gehandicapten  etc.

      -     Vrijheid roept ook een beleving op . Het vreugdegevoel van vrijheid.

      -     Om vrijheid te garanderen moet er soms gestreden worden in woord en daad. Verzet, strijd.

      -     Gemeenschapszin, elkaar bijstaan beschermt vrijheid. Samen zijn.

       -    Omdat het 75 jaar geleden is dat wij door strijd en verzet bevrijd zijn zoek ik ook beelden van  de bevrijding.

Ik begon met dit beeld van een anonieme kunstenaar, welk ik begin dit jaar zag tijdens mijn verblijf in een Brabants klooster. Ik heb toestemming het detail te gebruiken.

 

  eindwerkstuk

   werkstuk met glas in loodlijnen.

Het is bewust  een  eenvoudig beeld geworden,  maar hier is veel onderzoek aan vooraf gegaan. Ik heb heel veel beelden onderzocht. Kijk op : www.aagjeroza/index.php/blog.nl

Uiteindelijk kies ik voor een glas in lood . Een rustig en duidelijk beeld, dat eenvoudig uit te voeren is en daardoor past binnen het budget. Een tijdloos beeld wat op meerdere plekken op de heuvelrug kan hangen of staan. Mooie, warme kleuren. Zon, bloem, meeuwen: Nederland.

.

  Het beeld moet van een afstand vrijheidsgevoel oproepen  en de aandacht trekken . Het cultuurhuis, de raadszaal is nl. groot, daarom kies ik voor groot formaat.

 Het beeld moet nieuwsgierig maken aantrekkelijk zijn en ook het  verhaal vertellen . Het beeld moet inspireren:

 

De quotes refereren en zetten aan tot  vrijheids- bescherming en -beleving.

De quotes worden in afgebeelde belettering en kleur uitgevoerd. Ze worden op de twee geelgroene vlakken gezeefdrukt. In het Engels hier vanwege de alliteratie en de beknopte taal.

Ik wil het beeld harmonisch houden, dus wellicht wordt de kleur van de belettering minder hard en ook groen. Dit is makkelijk uit te voeren in zeefdruk

Jaladdin Rumi komt oorspronkelijk uit Afghanistan, leefde in Iran en staat voor het oosterse denken. Voltaire, Frankrijk , vertegenwoordigt het westen

Rumi zet aan tot persoonlijk handelen om je in te zetten voor vrijheid, zoals soldaten en verzetsmensen en burgers in de oorlog deden . Het spreekt ook over samen leven nu ( op de heuvelrug) .

Voltaire garandeert gelijke behandeling , vrijheid van het woord. En “to the death” spreekt van vrijheidsstrijd. Ik kan de tekst ook in overleg in het Nederlands toevoegen of enkel Nederlands aanhouden.

 

Figuur 1

 1 Deze vier afbeeldingen worden samen gevoegd in het roze bruin oranje vlak aan de rechterkant van figuur1 op het eindwerkstuk . Ze staan voor gelijkheid en vrijheid als de vruchten van de democratie bij de Griekse zuilen. Griekenland als de bakermat van de westerse democratie. De foto’s  wordt gezeefdrukt , de andere afbeeldingen getekend en geschilderd.

 Ik kan dit nog niet verder uitwerken nu, omdat ik het beeld moet aanpassen als het in groot formaat wordt uitgevoerd en alles op de lichtbak ligt .De quotes en deze foto’s en afbeeldingen ga ik dan ook op het laatst zeefdrukken in aangepaste kleuren.

 

 

Ik kies voor glaskunst als techniek . Waarom?

Glaskunst is mooi . Heldere kleuren . Een esthetische beleving .En dat willen de meeste mensen bij een kunstbeleving.

Vanuit het idee: het beeld moet voor iedere inwoner van de heuvelrug iets te bieden hebben en ook het verhaal dient voor  iedereen  te verstaan zijn.  Dus niet alleen aan mensen met achtergrondkennis en interesse in kunst, maar gedachtig het eerste amendement ; voor iedereen.

Ik kies dus voor duidelijke beelden en esthetiek in materiaal en kleur.

 

 

werk van Marc Mulders.

 

 

De afmeting van het te maken glas is  ongeveer  1.70  bij  2.50m  aangepast aan de plaats, waar het na

overleg komt.

Glas is transparant en dat associeer ik met vrijheid.

Foto’s van ramen waarvoor het glas eventueel geplaatst kan worden: of als lichtbak aan een wand: een voorbeeld van Brian Clark

 

Techniek :

Ik ben in 2005 cum laude afgestudeerd op schilderen en grafiek en heb me daarna verder bekwaamd in deze technieken.

In Den Bosch is een glaslaboratorium  www.glaslab.nl   ,waar je als kunstenaar op projectbasis glaskunst kan maken. Er zijn materialen en ovens. Er is begeleiding van ervaren glaskunstenaars en technici. Ik heb veel ervaring met zeefdrukken en schilderen.

Mijn technieken zijn  schilderen met emailleverf en spiritus op glas en  zeefdrukken op glas . Daarna wordt het glas in de oven ingebrand onder begeleiding van een ervaren glastechnici. Het glas in lood  laat ik uitvoeren.

Ik wil de E 5000,-helemaal  hiervoor , voor materiaal , begeleiding en zetten van glas gebruiken.

Het is voor mij genoeg beloning met deze techniek te werken en goed begeleid te worden, dus ik wil  het geld hieraan besteden en reken voor mijzelf geen arbeidsloon.

Ik heb al geïnformeerd of een en ander mogelijk is.

Ik heb veel familie rond Den Bosch en mijn  verblijf is gratis.

 

 

Overleg.

Ik ben voor overleg met een opdrachtgever, gedurende alle eeuwen was dat heel normaal. Enkel in de 20ste eeuw werd kunst  de allerindividueelste expressie van een individu. Sinds de romantiek.

Ik sta open voor overleg.  De afmeting is bespreekbaar.

Het glas kan in of voor een bestaande sponning geplaatst worden of vrij in de ruimte hangen, eventueel met verlichting erachter.  De compositie, kleuren  en de beelden staan  vast . Wellicht kan  er in het proces bij de uitvoering nog wat veranderen, maar niet heel veel.

.

De tekeningen en schilderingen, zoals getoond in de afbeelding zijn door mijzelf gemaakt. .Aquarel op papier.

Mocht mijn inzending gekozen worden: ik kan er deze lente en zomer aan werken,

 

                                                                                                                       Hartelijke groet, Aagje Roza

Voor meer informatie:

 

www.glaslab.nl

www.aagjeroza.nl

http://youtube.com/watch?v=0kXCSzK9uLc      Film over glasschilderen van Marc Mulders, die ook aangesloten is bij en werkt op het glaslab Den Bosch.

Aagje Roza van der Els.

Vogelweide 125  3941NG Doorn      - Tel : 0619801920        – e-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.aagjeroza.nl   

 insta: rozaaagje

 

Doorn, februari 2020.

Geachte lezer,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

                            met veel plezier heb ik gewerkt aan de opdracht: maak een beeld over 75 jaar vrijheid.

 Ik ga daarbij uit van artikel 1 van de grondwet en de gedachten en gevoelens, die het woord vrijheid bij me oproepen.

 

Ik wil in dit begeleidend schrijven het proces, de techniek en het beeld verhelderen.

Ik doe dit zo beknopt mogelijk In woord en beeld.

 

Proces :

 

Ik laat mijn gedachten gaan over vrijheid .  Opdat ik daarbij beelden kan zoeken en maken.

      -     Artikel een van de grondwet spreekt over garantie van vrijheidsrechten . Vrijheid van religie, gelijkheid van gender. Vrijheid van informatie en woord. Rassengelijkheid. Gelijkheid van minderheden t.o.v. meerderheden, denk aan           seksualiteitsbeleving , gehandicapten  etc.

      -     Vrijheid roept ook een beleving op . Het vreugdegevoel van vrijheid.

      -     Om vrijheid te garanderen moet er soms gestreden worden in woord en daad. Verzet, strijd.

      -     Gemeenschapszin, elkaar bijstaan beschermt vrijheid. Samen zijn.

       -    Omdat het 75 jaar geleden is dat wij door strijd en verzet bevrijd zijn zoek ik ook beelden van  de bevrijding.

Ik begon met dit beeld van een anonieme kunstenaar, welk ik begin dit jaar zag tijdens mijn verblijf in een Brabants klooster. Ik heb toestemming het detail te gebruiken.

 

  eindwerkstuk

   werkstuk met glas in loodlijnen.

Het is bewust  een  eenvoudig beeld geworden,  maar hier is veel onderzoek aan vooraf gegaan. Ik heb heel veel beelden onderzocht. Kijk op : www.aagjeroza/index.php/blog.nl

Uiteindelijk kies ik voor een glas in lood . Een rustig en duidelijk beeld, dat eenvoudig uit te voeren is en daardoor past binnen het budget. Een tijdloos beeld wat op meerdere plekken op de heuvelrug kan hangen of staan. Mooie, warme kleuren. Zon, bloem, meeuwen: Nederland.

.

  Het beeld moet van een afstand vrijheidsgevoel oproepen  en de aandacht trekken . Het cultuurhuis, de raadszaal is nl. groot, daarom kies ik voor groot formaat.

 Het beeld moet nieuwsgierig maken aantrekkelijk zijn en ook het  verhaal vertellen . Het beeld moet inspireren:

 

De quotes refereren en zetten aan tot  vrijheids- bescherming en -beleving.

De quotes worden in afgebeelde belettering en kleur uitgevoerd. Ze worden op de twee geelgroene vlakken gezeefdrukt. In het Engels hier vanwege de alliteratie en de beknopte taal.

Ik wil het beeld harmonisch houden, dus wellicht wordt de kleur van de belettering minder hard en ook groen. Dit is makkelijk uit te voeren in zeefdruk

Jaladdin Rumi komt oorspronkelijk uit Afghanistan, leefde in Iran en staat voor het oosterse denken. Voltaire, Frankrijk , vertegenwoordigt het westen

Rumi zet aan tot persoonlijk handelen om je in te zetten voor vrijheid, zoals soldaten en verzetsmensen en burgers in de oorlog deden . Het spreekt ook over samen leven nu ( op de heuvelrug) .

Voltaire garandeert gelijke behandeling , vrijheid van het woord. En “to the death” spreekt van vrijheidsstrijd. Ik kan de tekst ook in overleg in het Nederlands toevoegen of enkel Nederlands aanhouden.

 

Figuur 1

 1 Deze vier afbeeldingen worden samen gevoegd in het roze bruin oranje vlak aan de rechterkant van figuur1 op het eindwerkstuk . Ze staan voor gelijkheid en vrijheid als de vruchten van de democratie bij de Griekse zuilen. Griekenland als de bakermat van de westerse democratie. De foto’s  wordt gezeefdrukt , de andere afbeeldingen getekend en geschilderd.

 Ik kan dit nog niet verder uitwerken nu, omdat ik het beeld moet aanpassen als het in groot formaat wordt uitgevoerd en alles op de lichtbak ligt .De quotes en deze foto’s en afbeeldingen ga ik dan ook op het laatst zeefdrukken in aangepaste kleuren.

 

 

Ik kies voor glaskunst als techniek . Waarom?

Glaskunst is mooi . Heldere kleuren . Een esthetische beleving .En dat willen de meeste mensen bij een kunstbeleving.

Vanuit het idee: het beeld moet voor iedere inwoner van de heuvelrug iets te bieden hebben en ook het verhaal dient voor  iedereen  te verstaan zijn.  Dus niet alleen aan mensen met achtergrondkennis en interesse in kunst, maar gedachtig het eerste amendement ; voor iedereen.

Ik kies dus voor duidelijke beelden en esthetiek in materiaal en kleur.

 

 

werk van Marc Mulders.

 

 

De afmeting van het te maken glas is  ongeveer  1.70  bij  2.50m  aangepast aan de plaats, waar het na

overleg komt.

Glas is transparant en dat associeer ik met vrijheid.

Foto’s van ramen waarvoor het glas eventueel geplaatst kan worden: of als lichtbak aan een wand: een voorbeeld van Brian Clark

 

Techniek :

Ik ben in 2005 cum laude afgestudeerd op schilderen en grafiek en heb me daarna verder bekwaamd in deze technieken.

In Den Bosch is een glaslaboratorium  www.glaslab.nl   ,waar je als kunstenaar op projectbasis glaskunst kan maken. Er zijn materialen en ovens. Er is begeleiding van ervaren glaskunstenaars en technici. Ik heb veel ervaring met zeefdrukken en schilderen.

Mijn technieken zijn  schilderen met emailleverf en spiritus op glas en  zeefdrukken op glas . Daarna wordt het glas in de oven ingebrand onder begeleiding van een ervaren glastechnici. Het glas in lood  laat ik uitvoeren.

Ik wil de E 5000,-helemaal  hiervoor , voor materiaal , begeleiding en zetten van glas gebruiken.

Het is voor mij genoeg beloning met deze techniek te werken en goed begeleid te worden, dus ik wil  het geld hieraan besteden en reken voor mijzelf geen arbeidsloon.

Ik heb al geïnformeerd of een en ander mogelijk is.

Ik heb veel familie rond Den Bosch en mijn  verblijf is gratis.

 

 

Overleg.

Ik ben voor overleg met een opdrachtgever, gedurende alle eeuwen was dat heel normaal. Enkel in de 20ste eeuw werd kunst  de allerindividueelste expressie van een individu. Sinds de romantiek.

Ik sta open voor overleg.  De afmeting is bespreekbaar.

Het glas kan in of voor een bestaande sponning geplaatst worden of vrij in de ruimte hangen, eventueel met verlichting erachter.  De compositie, kleuren  en de beelden staan  vast . Wellicht kan  er in het proces bij de uitvoering nog wat veranderen, maar niet heel veel.

.

De tekeningen en schilderingen, zoals getoond in de afbeelding zijn door mijzelf gemaakt. .Aquarel op papier.

Mocht mijn inzending gekozen worden: ik kan er deze lente en zomer aan werken,

 

                                                                                                                       Hartelijke groet, Aagje Roza

Voor meer informatie:

 

www.glaslabdenbosch.nl

www.aagjeroza.nl

http://youtube.com/watch?v=0kXCSzK9uLc      Film over glasschilderen van Marc Mulders, die ook aangesloten is bij en werkt op het glaslab Den Bosch.

Aagje Roza van der Els.

Vogelweide 125  3941NG Doorn      - Tel : 0619801920        – e-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.aagjeroza.nl   

 insta: rozaaagje

 

Doorn, februari 2020.

Geachte lezer,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

                            met veel plezier heb ik gewerkt aan de opdracht: maak een beeld over 75 jaar vrijheid.

 Ik ga daarbij uit van artikel 1 van de grondwet en de gedachten en gevoelens, die het woord vrijheid bij me oproepen.

 

Ik wil in dit begeleidend schrijven het proces, de techniek en het beeld verhelderen.

Ik doe dit zo beknopt mogelijk In woord en beeld.

 

Proces :

 

Ik laat mijn gedachten gaan over vrijheid .  Opdat ik daarbij beelden kan zoeken en maken.

      -     Artikel een van de grondwet spreekt over garantie van vrijheidsrechten . Vrijheid van religie, gelijkheid van gender. Vrijheid van informatie en woord. Rassengelijkheid. Gelijkheid van minderheden t.o.v. meerderheden, denk aan           seksualiteitsbeleving , gehandicapten  etc.

      -     Vrijheid roept ook een beleving op . Het vreugdegevoel van vrijheid.

      -     Om vrijheid te garanderen moet er soms gestreden worden in woord en daad. Verzet, strijd.

      -     Gemeenschapszin, elkaar bijstaan beschermt vrijheid. Samen zijn.

       -    Omdat het 75 jaar geleden is dat wij door strijd en verzet bevrijd zijn zoek ik ook beelden van  de bevrijding.

Ik begon met dit beeld van een anonieme kunstenaar, welk ik begin dit jaar zag tijdens mijn verblijf in een Brabants klooster. Ik heb toestemming het detail te gebruiken.

 

  eindwerkstuk

   werkstuk met glas in loodlijnen.

Het is bewust  een  eenvoudig beeld geworden,  maar hier is veel onderzoek aan vooraf gegaan. Ik heb heel veel beelden onderzocht. Kijk op : www.aagjeroza/index.php/blog.nl

Uiteindelijk kies ik voor een glas in lood . Een rustig en duidelijk beeld, dat eenvoudig uit te voeren is en daardoor past binnen het budget. Een tijdloos beeld wat op meerdere plekken op de heuvelrug kan hangen of staan. Mooie, warme kleuren. Zon, bloem, meeuwen: Nederland.

.

  Het beeld moet van een afstand vrijheidsgevoel oproepen  en de aandacht trekken . Het cultuurhuis, de raadszaal is nl. groot, daarom kies ik voor groot formaat.

 Het beeld moet nieuwsgierig maken aantrekkelijk zijn en ook het  verhaal vertellen . Het beeld moet inspireren:

 

De quotes refereren en zetten aan tot  vrijheids- bescherming en -beleving.

De quotes worden in afgebeelde belettering en kleur uitgevoerd. Ze worden op de twee geelgroene vlakken gezeefdrukt. In het Engels hier vanwege de alliteratie en de beknopte taal.

Ik wil het beeld harmonisch houden, dus wellicht wordt de kleur van de belettering minder hard en ook groen. Dit is makkelijk uit te voeren in zeefdruk

Jaladdin Rumi komt oorspronkelijk uit Afghanistan, leefde in Iran en staat voor het oosterse denken. Voltaire, Frankrijk , vertegenwoordigt het westen

Rumi zet aan tot persoonlijk handelen om je in te zetten voor vrijheid, zoals soldaten en verzetsmensen en burgers in de oorlog deden . Het spreekt ook over samen leven nu ( op de heuvelrug) .

Voltaire garandeert gelijke behandeling , vrijheid van het woord. En “to the death” spreekt van vrijheidsstrijd. Ik kan de tekst ook in overleg in het Nederlands toevoegen of enkel Nederlands aanhouden.

 

Figuur 1

 1 Deze vier afbeeldingen worden samen gevoegd in het roze bruin oranje vlak aan de rechterkant van figuur1 op het eindwerkstuk . Ze staan voor gelijkheid en vrijheid als de vruchten van de democratie bij de Griekse zuilen. Griekenland als de bakermat van de westerse democratie. De foto’s  wordt gezeefdrukt , de andere afbeeldingen getekend en geschilderd.

 Ik kan dit nog niet verder uitwerken nu, omdat ik het beeld moet aanpassen als het in groot formaat wordt uitgevoerd en alles op de lichtbak ligt .De quotes en deze foto’s en afbeeldingen ga ik dan ook op het laatst zeefdrukken in aangepaste kleuren.

 

 

Ik kies voor glaskunst als techniek . Waarom?

Glaskunst is mooi . Heldere kleuren . Een esthetische beleving .En dat willen de meeste mensen bij een kunstbeleving.

Vanuit het idee: het beeld moet voor iedere inwoner van de heuvelrug iets te bieden hebben en ook het verhaal dient voor  iedereen  te verstaan zijn.  Dus niet alleen aan mensen met achtergrondkennis en interesse in kunst, maar gedachtig het eerste amendement ; voor iedereen.

Ik kies dus voor duidelijke beelden en esthetiek in materiaal en kleur.

 

 

werk van Marc Mulders.

 

 

De afmeting van het te maken glas is  ongeveer  1.70  bij  2.50m  aangepast aan de plaats, waar het na

overleg komt.

Glas is transparant en dat associeer ik met vrijheid.

Foto’s van ramen waarvoor het glas eventueel geplaatst kan worden: of als lichtbak aan een wand: een voorbeeld van Brian Clark

 

Techniek :

Ik ben in 2005 cum laude afgestudeerd op schilderen en grafiek en heb me daarna verder bekwaamd in deze technieken.

In Den Bosch is een glaslaboratorium  www.glaslab.nl   ,waar je als kunstenaar op projectbasis glaskunst kan maken. Er zijn materialen en ovens. Er is begeleiding van ervaren glaskunstenaars en technici. Ik heb veel ervaring met zeefdrukken en schilderen.

Mijn technieken zijn  schilderen met emailleverf en spiritus op glas en  zeefdrukken op glas . Daarna wordt het glas in de oven ingebrand onder begeleiding van een ervaren glastechnici. Het glas in lood  laat ik uitvoeren.

Ik wil de E 5000,-helemaal  hiervoor , voor materiaal , begeleiding en zetten van glas gebruiken.

Het is voor mij genoeg beloning met deze techniek te werken en goed begeleid te worden, dus ik wil  het geld hieraan besteden en reken voor mijzelf geen arbeidsloon.

Ik heb al geïnformeerd of een en ander mogelijk is.

Ik heb veel familie rond Den Bosch en mijn  verblijf is gratis.

 

 

Overleg.

Ik ben voor overleg met een opdrachtgever, gedurende alle eeuwen was dat heel normaal. Enkel in de 20ste eeuw werd kunst  de allerindividueelste expressie van een individu. Sinds de romantiek.

Ik sta open voor overleg.  De afmeting is bespreekbaar.

Het glas kan in of voor een bestaande sponning geplaatst worden of vrij in de ruimte hangen, eventueel met verlichting erachter.  De compositie, kleuren  en de beelden staan  vast . Wellicht kan  er in het proces bij de uitvoering nog wat veranderen, maar niet heel veel.

.

De tekeningen en schilderingen, zoals getoond in de afbeelding zijn door mijzelf gemaakt. .Aquarel op papier.

Mocht mijn inzending gekozen worden: ik kan er deze lente en zomer aan werken,

 

                                                                                                                       Hartelijke groet, Aagje Roza

Voor meer informatie:

 

www.glaslab.nl

www.aagjeroza.nl

http://youtube.com/watch?v=0kXCSzK9uLc      Film over glasschilderen van Marc Mulders, die ook aangesloten is bij en werkt op het glaslab Den Bosch.

Aagje Roza van der Els.

Vogelweide 125  3941NG Doorn      - Tel : 0619801920        – e-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.aagjeroza.nl   

 insta: rozaaagje

 

 

 

 

 

ik heb een inzendng ingezonden.

afbeeldingen en filmpjes

Recente Blog posts

Verslag van een cursist