Schilderij voor Myrthe, eerste opzet

Tijdens een dinertje zat ik naast Myrthe mijn 24jarige nichtje. Ze geeft op het moment wiskundeles aan moeilijk lerende jongeren, haar eerste werkjaar , vuurdoop!

 

Ik heb hier bewondering voor en maak voor haar een schilderij voor als ze  weer een eigen ruimte huurt.

 

Voorlopig ziet het er zo uit . Nu lang naar kijken , het hangt in mijn atelier.De andere afbeeldingen zijn fragmenten ,inspiratiebronnenen schetsen.

 

Een fotograaf maakte in Roemenie  fotoos van straatkinderen. Hij  maakte daar met photoshop licht en engelenvleugels omheen. De foto gebruik ik als inspiratiebron en is bevestigd op het schilderij: vond ik een mooi beeld van de kracht en schoonheid toch in ieder mens Ook al manifesteren ze zich niet als engeltjes bv ook leerlingen.

 

Een andere afbeelding vond ik een mooie abstracte vorm en heb ik op de schetsen geoefend.

 

De kleuren van het schilderij zijn goud,roze,wit en rood. Signaalrood vanwege kracht.Goud vanwege glamour wat Myrthe ook heeft. De bloesemtak in signaalrood met oranje bloesem ; kracht/teerheid en esthetiek. Roze combineert op oude wijze met goud . Op heel oude Italiaanse schilderijen zie je het veel ; Italie,Myrhe!!.

Citroengroende onderstrook ,vind ik er gewoon mooi bij passen. 

 

Het paard ontstond vanzelf kwam tevoorschijn uit de vlekken en heb ik verduidelijkt met paars aquarrelpotlood; ik twijfel nu zal ik het verduidelijken of vaag  houden,,,,,,. Een Paard hoort natuurlijk bij Myrthe.

 

Doch ,mijn eerste opzet was het opwaartse van die vleugels . Dus het paard is bij toeval ontstaan

 

Voor wie het nu nog snapt maak ik ook een schilderij!!!!!

 

Ik ga er nog op door; geef het nu tijd en hup in de zomer weet ik precies wat ik nog moet doen!. Ik wil er nog wat duidelijkers, gestructureerds en wiskundigs bij. Het wordt explicieter .Of juist niet ,Myrthe?

 

Acryl op linnen, foto , aquarelpotlood, stoffen bloemetjes, formaat; 1.00 meter bij 1.35 meter.

Recente Blog posts

Verslag van een cursist