Wie ben ik ?

ADRES: ATELIER AAGJEROZA:  Vogelweide 125, 3941ng Doorn.

 

Ik ben een ervaren eerstegraads lerares beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Afgestudeerd in 2005 (cum laude) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik heb 30 jaar werkervaring in zorg en onderwijs en ben ook in het bezit van een HBO-diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

 

 

Ik werk als kunstzinnig begeleider op Ontmoetingscentrum Amerongen .

 

Ik ben altijd bezig met beeldende kunst en mijn eigen werk is te koop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Aagje Roza?


Aagje Roza zijn twee van mijn doopnamen. Ik ben vernoemd naar mijn oma Roza van der Donk, die van 1930 tot 1950 een buurt- en snoepwinkel aan huis had. Een inspirerende, ondernemende, vriendelijke vrouw. Met wie ik een stukje opgegroeid ben.

 

 

 

Visie
Ik houd van uitgesprokenheid. Mensen,die iets uit het leven naar kunst vertalen en daar een vorm voor zoeken, dat vind ik van grote schoonheid.

 

Creatieve activiteit biedt tegenwicht aan alles wat beperkend en gewoon is in ons leven.

 

 

Citaat Jamie Bullenbach:

"Ik denk niet dat kunst uitsluitend het resultaat is van zoiets als een super-speciaal vermogen. Het is iets dat je kunt trainen en wat je andere mensen kunt leren.
Het idee van de kunstenaar als een speciaal soort is zelfs veel te sterk, het belemmert het vermogen van mensen om creatief te zijn, omdat ze denken dat alleen speciale bevoorrechte mensen dat kunnen.
Ik weet niet in hoeverre ik een democratische waarde in de groep kan aanbrengen, maar ik wil dat de deelnemers begrijpen dat dit iets is wat ze kunnen."

 

 

Recente Blog posts