Een nieuwe ruimte voor Ontmoetingscentrum Amerongen. (3)

 

Een nieuwe ruimte en piano voor het Ontmoetingscentrum Amerongen.

 

Blij verrast keken de deelnemers aan het Ontmoetingscentrum Amerongen om zich heen. Ze zagen voor het eerst hun nieuwe ruimte in het pas geopende multifunctionele centrum Allemanswaard in Amerongen.


Vanaf donderdag 6 november komen de deelnemers-mensen met lichte tot matige dementie-hier overdag samen, van s ochtends half tien tot s middags vier uur ,
De ruimtes zijn licht en ruim met een grote keuken, een zithoek en veel ramen.Er is uitzicht op een binnenplein, waar ook de kinderen van kinderopvang De Boomhut kunnen spelen. Op dit binnenplein gaan deelnemers en medewerkers komende zomer een tuin met zitjes creeeren.


Voor de nodige rustmomenten zijn er binnen en buiten heerlijke stoelen en banken om te relaxen. Verder is de sfeer actief. Er wordt geschilderd, geknutseld,getuinierd,gemusiceerd gebakken enz. , De deelnemers en medewerkers bezoeken samen markt en winkels, dansen , bewegen op muziek en gaan er op uit. Voor dit alles geldt: Alles kan , maar het hoeft niet!


De deelnemers lezen ook de krant en genieten van elkaars gezelschap en verhalen. Ieder levensverhaal is boeiend. Aan de koffietafel wisselen komische en serieuze anecdotes elkaar af. Er is ruimte voor vreugde en verdriet.


Enthousiast vertelt een van de deelnemers : "Ik zeg altijd: Ik ga weer naar de club!"
Een medewerker:""Het mooiste compliment dat ik kreeg was een deelmemer die me zei: "Ik mag hier altijd mezelf zijn en ik hoef me niet mooier of beter voor te doen dan ik ben"".


Regelmatig valt er iets te vieren; de Paas - en Kerstlunch

samen met de mantelzorgers zijn nu al een geliefde traditie.
Ook op vergevorderde leeftijd en met beperkingen is het belangrijk van betekenis te kunnen zijn voor de omgeving . Zo verzorgt een van de deelnemers met veel onderwijservaring een voorleesuurtje in de Boomhut. . Doordat we nu op de Alemanswaard gevestigd zijn is het contact met andere leeftijdsgroepen via bibliotheek, scholen en binnenplein een stuk makkelijker. Een deelneemster ,voormalig concertpianiste, verzorgt o.a. de muziek bij het bewegingsuur op onze nieuwe piano.


De piano is ons onlangs geschonken door Omroep Max vanuit het programma Max maakt mogelijk. De pianiste was dit voorjaar samen met een medewerker een inzamelingsactie gestart op internet via de crowdfundingsite:www.voordekunst.nl. Omroep Max heeft hierop gereageerd. Jan Slagter en zijn crew verrrasten de deelnemers met een nieuwe piano!!! Hiervan zijn tv-opnames gemaakt.


Op vrijdag 21 november om 18.15 uur wordt dit verrassingsbezoek op NPO2 uitgezonden.
Deelnemers en medewerkers zijn dankbaar voor deze gift; de piano wordt al druk gebruikt bij zang en dans!
'Vergeet dementie, onthoud talent en sluit aan bij de levenstijl van de deelnemer!"
Voor de mantelzorger bieden de medewerkers een luisterend oor en advies op maat vanuit jarenlange ervaring en doorleefde kennis. Het Ontmoetingscentrum is een onderdeel van Stichting Quarijn en is aangesloten bij het netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug.


Geinteresseerde deelnemers en mantelzorgers zijn altijd welkom voor een kennismakingsbezoek.Het Ontmoetingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek van Amerongen in het centrum Allemanswaard Dr.Martenslaan 29E Amerongen.
Voor meer info: zie : www.QuaRijn.nl of bel: 0343-451673 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente Blog posts

Verslag van een cursist